Bag om kampagnen
Nej! Ejendomsservice teknikeren er IKKE som den sure gamle vicevært med kosten
Som dansker tager vi mange ting for givet, men ingenting kommer af sig selv. Det gælder også, når vi snakker energi- og miljøløsninger, hvor Danmark er godt på vej med at gennemføre sine klimamål. Her er det en noget ukendt faggruppe, der tager den grønne omstillings praktiske rolle.
I Danmark står bygninger for 40% af det samlede energiforbrug, og derfor er energioptimering af bygninger et af de vigtigste områder, hvis klimamålene for 2030 skal indfries. Udover energioptimering, så er klimasikring mod skybrud og forbedring af biodiversiteten i naturen nogle af de områder, hvor vi i Danmark er godt med i den grønne omstilling.
Spørgsmålet er, hvem har ansvaret for håndtering af de bæredygtige løsninger i hverdagen?
Hvis dit svar er ejendomsserviceteknikerne, så har du helt ret. Men ordet ejendomsservicetekniker er for mange ukendt, mens andre tænker, “Er en ejendomsservicetekniker ikke BARE en vicevært?”. Og jo det er det til dels – og så alligevel ikke. For bag viceværten anno 2021 er en nutidig erhvervsuddannelse, hvor teknologi, bæredygtighed og samarbejde udgør en væsentlig del af undervisningen.
Komiker til kamp for erhvervsuddannelserne
Ejendomsserviceteknikeruddannelsen er – udover at være et af verdens længste ord – også en af de erhvervsuddannelser, der trænger til mere opmærksomhed hos de yngre. Derfor er stand-up komiker Anders Nielsen lige nu aktuel med seks film om fagets nutidige profil. Med sin karakteristiske selvironi og bedrevidenhed belyser Anders, hvordan kompetenceniveauet er steget siden Meyer fra Huset på Christianshavn. Som Anders formulerer det:
“Det er sgu ikke mange klimamål vi kan indfri, hvis viceværten kun kan betjene en kost og en kaffemaskine!”
En håndværkers opråb med humor som våben
Anders fik i 2011 sit svendebrev som tømrer, og året efter begyndte han at lave stand-up. Den sideløbende hobby som komiker er i dag hans hovedbeskæftigelse. Her er han blevet kendt for at belyse en håndværkers univers, hvor han inddeler landet i to grupper – dem, der ER håndværkere og dem, der hader håndværkere.
I dag er Anders stadig stolt af at være håndværker og i en tid, hvor håndværksfagene på erhvervsskolerne er i frit fald – målt på antallet af elever – så vil han rigtig gerne være med til at udbrede den gode fortælling om det at være håndværker. “Tag jer nu en erhvervsuddannelse! Danmark mangler jeres hænder” opfordrer Anders Nielsen i et opslag på Facebook. Til foråret 2022 er Anders Nielsen i øvrigt klar med sit første one-man show ”Svendeprøven”, hvor han udover et udsolgt Bremen Teater drager videre på turné i Danmark.